Senaste nytt

KULTURRÅDET GER STÖD åt SMITTFRI BERÄTTARRAZZIA!

Våra försök med ny teknik och metod för smittfri närvarande berättarrazzia på skolor har fått Kulturrådets stora förtroende. Under hösten 2020 fick vi beviljat exakt på kronan vad vi ansökte (=193.000 kr), vilket vi betraktar som en tydlig tumme upp.

I januari 2021 inleds vårt forskningsprojekt. Det baseras helhjärtat på att vårt berättande ska vara NÄRVARANDE i TID och RUM för att kunna dansa med full interaktivitet med eleverna i skolan. Vi är dock inte främmande för ny teknik. Vi utnyttjar trådlöst radiosänt ljud och livestreamad video – men hela tiden kroppsligen på plats vid skolan, synliga för eleverna och tillgängliga i säkert luftrum på skolgården.

Först ut som samarbetspartner i detta stora experiment blir SEMINARIEKOLAN I LANDSKRONA, där vi gästar åk 7 och 8  i v 3.

Smittfri berättarrazzia – FÖNSTERRAZZIA med TRÅDLÖS SÄNDNING!
Muntligt berättande är en salivintensiv verksamhet! Det går inte att sticka under stol med. Verbalista har grubblat hela sommaren. Vi har testat olika digitala varianter, zoomkonferenser hit och webinarjam dit, men inte blivit nöjda med den artistiska kvalitén. Det är hemskt stressande att vara så sårbar att minsta lilla glappkontakt kan välta ett helt lass.

Och närvaron! publikkontakten!

Nu har vi lösningen! I stället för att knacka på klassrumsdörren knackar vi på klassrumsfönstret! Vi har mikrofon och i klassrummet står en bluetooth högtalare.

Måste alla klasserna sitta på första våningen då? Vi kan ju inte klänga upp på fönsterblecken?

Nej, vi gör som de medeltida trubadurerna, står nere på marken och sjunger upp mot balkongen. Med bluetooth går det utmärkt! (Tänk om medeltidens trubadurer haft bluetooth!?)

Måste det stå en bluetoothhögtalare i varje klassrum då?

Nej, vi tar den med och barnen hissar upp högtalaren i klassrummet och senner igen när vi är klara! Kul va?

Fortsättningskurs för högstadiet

Till hösten 2020 planerar vi nu nya berättarrazzior. Vi filar på ett nytt fräckt razziakoncept som är virussäkert men ändå är live och behåller den interaktiva närheten. Nu blir ni nyfikna va? Vänta bara, snart annonserar vi metoden.
Vi kommer i höstatt gästa Oskarshamn för 8e året, och få åk 8-elever som vi redan träffat i åk 4! Det blir spännande! Vi grunnar på något nytt att överraska dem med. En fortsättningskurs! (202008)

Kontakta oss gärna för att designa upplägg för er skapande skola.  Ring eller maila Raimo Juntunen 0707 366003 clownen_at_raimondo.se
Christina Claesson 0702 779244 cc_at_christinaclaesson.se

Nya medarbetare 

DOMINIC KELLY från England, berättar på både svenska och engelska, och deltog i Verbalistas berättarrazzior i Mönsterås hösten 2019. Han har arbetat i många år i Sverige med Fabula Storytelling, baserade i Stockholm, och tillhör den turnerande berättareliten i Europa. Vi är mycket glada och stolta att introducera Dominic på våra razzor även framöver! (201909) 

LINDA KERNELL samabetar med oss på razzor sedan hösten 2019. Linda är dramapedagog och svenskalärare på Linköpings universitet. Hon har en rapp käft sm erövrat ett SM i berättarslam och hon har på familjesidan djupa inblickar i den samiska kulturen. (202001)

Region Västra Götaland har beviljat en 50% subvention för vår berättarrazzia. Subventionen gäller fr o m ht 2019. Se mer här:

https://www.kulturkatalogenvast.org/Kulturkatalogen

Berättarrazzior 19-20 Oskarshamn bjuder – för 7e året i rad –  in Berättarrazzia som skapande skola i två skolor: Kristineberg och Saltvik.  Hösten 2019. Mönsterås erbjuder berättarrazzia för samtliga mellanstadieelever på 5 skolor i september 2019.