Vi hjälper till


Ansökningstiden för Skapande skola går ut 4 februari 2021. Vi hjälper till med ansökningen och ger med vändande mail ett förslag anpassat till just din skola.

Vi arbetar med alla årskurser, F-9. Berätta hur många klasser det gäller, beräknat antal barn, hur många dagar och vilken tidsperiod ni tänkt er. Vi kan göra små razzior med två berättare, eller större med upp till 5 berättare samtidigt. Vi kan komma en enda dag eller beta av en hel årskull på kommunens alla skolor. Konkreta exempel från två olika razziaupplägg finns här.

Vi har fått Kulturrådets stöd för att utveckla en smittfri berättarrazzia, på plats på skolan, och experimenterar våren 2021 med fönsterrazzia. Vi använder avancerad teknik med bl a radiostyrd ljudsändning tvärsigenom fönsterrutor. Vi kan också sända workshops digitalt från vår berättarstation i en husbil parkerad på skolgården.
Kontakta oss om ni vill delta i denna utveckling av levande närvarande berättande – trots corona!

Variationerna är lika många som antalet skolor, och de ryms inte i ett formulär. Maila eller ring Christina Claesson 0702-779244 eller Raimo Juntunen 0707-366003.

Ansökningsinfo och blanketter finns på Kulturrådet webbsida.